Bankszámlaszámunk:
Sberbank
Címlap Küldöttgyűlés 2021

Tisztelt Egyesületi Tagtársaim!

A Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület Intézőbizottsága tisztújító küldöttgyűlést szervez

2021. szeptember 18 –án, 10.00 órai kezdettel,

helyszín: HOTEL BENCZÚR.

Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

Tervezett napirendi pontok:

1. A Mentőegyesület elmúlt 30 évének áttekintése
  2. Évzáró beszámoló 2020- as évről
  3. Vezetőség választás
  4. Egyéb

A vezetőségi tagok választásáról az alábbi fő szempontokat kell ismernetek. A választás akkor érvényes, ha a küldöttek többsége részt vesz a szavazáson.  A választáson valamennyi küldött egyenlő jogokkal vesz részt, mint választó.

Az egyesület tagjai közül egyesületi tisztségre mindenki választható. Bármely tag jelölést nyújthat be bármely tagra. Az érvényes jelöléshez legalább 5 egyesületi tag ajánlása szükséges. (Az ajánláshoz szükséges jelölőlap a mellékletben található.) A jelöléseket az Intézőbizottságnál kell megtenni. Jelölni legkésőbb a szavazást megelőző 10. napig lehet az Intézőbizottság által kiadott jelölőlapokon. (A további részletes szabályozás megtalálható a MMME Alapszabályának IV. fejezetének 34. – 43. pontjaiban.)

Az alábbi tisztségekre lehet jelölni:

• elnök
  • titkár
  • vezetőségi tag:         5 fő
  • felügyelő bizottság:   3 fő
  • etikai bizottság:        3 fő

Feltétel:

• büntetlen előélet és jelenleg sem folyik ellene büntető eljárás,
  • további részletes szabályokat az MMME Alapszabályának V. fejezete - összeférhetetlenségi szabályok - részletesen tartalmazza.

Egy személy több tisztségviselői posztra jelölhető, de csak egy tisztségre választható meg. A jelöltnek a választást megelőzően nyilatkoznia kell az Intézőbizottság felé, hogy mely tisztségre történt jelölést tartja fenn.

A küldött ülésen bárki, aki egyesületünk tagja, részt vehet, de csak a küldöttek szavazhatnak.

Az a küldött, aki nem tud részt venni a tisztújító küldöttgyűlésen egy általa megjelölt másik küldöttet meghatalmazhat, hogy távollétében a nevében szavazhat.

Fontos tudnivaló az, ha a küldöttgyűlésen a küldöttek többsége (21 fő) nem jelenik meg, akkor határozatképtelenség miatt megismételt tisztújító küldöttgyűlést kell ismételten összehívni. A megismételt tisztújító küldöttgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes, jelen meghívóban meghirdetett napirendi pontok tekintetében. Megismétel tisztújító küldöttgyűlés időpontja 2021. szeptember 25. 10.00. óra, helyszíne a Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

A kitöltött jelölőlapokat az Intézőbizottság felé elektronikusan kérjük megküldeni a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. és a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. mail címekre. A megérkezett jelölőlapokat minden esetben egy válasz maillel jelezzük vissza.

Budapest, 2021. augusztus 18.

A Magyar mentő és Mentőtiszti Egyesület Intézőbizottsága nevében, üdvözlettel

Tóth Attila                                                                                                          dr. Kusper Róbert

MMME elnök                                                                                                             MMME titkár